HomeЖиття парафіїМинула неділя у катехитичній школі
20161106_124751

Минула неділя у катехитичній школі «Воскресіння» була по-особливому близькою кожному присутньому, адже темою для роздумів, повчання священика та гаряча молитва біля престолу усіх присутніх батьків, що було вперше від заснування школи, послужила Євангельська історія від св. Луки про те, як Ісус змилосердився над матір’ю, в якої помер єдиний син, чоловіка вже давно втратила і тому не знала, як має далі жити.
Христос робить велике добро і повертає хлопця до життя. І на цьому особливо звертає увагу о. Роман, адже це не було просто чергове добре діло, зроблене Ісусом. Це було Його милосердя над матір’ю в конкретному випадку, та й батьками взагалі, даруючи їм їхніх дітей, бо діти – це велика ласка від Бога. І не залежить чи люди мають своїх власних дітей чи ні. Для прикладу проповідник взяв до уваги монахів та монахинь, які дар батьківства та материнства реалізують по відношенню до дітей, який катехизують, і до людей, яким служать. Роздумуючи над Євангелієм, робиш мимоволі висновок, що у наших дітях Ісус Христос виявляє до кожного з нас велике милосердя, адже ми маємо дар від Бога реалізувати своє батьківство, хоча й разом з тим Бог покладає на нас великий обов’язок у вихованні наших дітей.
О. Роман звернувся також до присутніх на Службі Божій дітей, які колись також будуть батьками, і наголосив їм на тому, що треба завжди слухатись своїх батьків, щоб вони були добрими до них. «Коли ми слухаємо своїх батьків, ми слухаємо Бога», – сказав священик.
Батьків ж закликав він не викривлювати правдивий образ Бога і дбати про справедливість та чесність, щоб вміти не тільки скартати, але й притулити своїх дітей. Священик також радив кожного разу запитувати себе, який образ Бога я презентую для своїх дітей, щоб наш дар батьківства міг процвітати та приносити багаті плоди у вихованні своїх дітей.
Ірина ДОМБРОВСЬКА


Коментарі

Минула неділя у катехитичній школі — Коментарів немає

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>