HomeЖиття парафії«Щира молитва за щирість»
Logo

«Щира молитва за щирість», – такими словами о. Роман розпочав Божественну Літургію у катехитичній школі. І не спроста, адже під час розважань над Євангелієм було чимало думок та міркувань з приводу подвійної радості – зустрічі Вчителя та учня.

А було це у Галілеї. Ісус зрадів, що знайшов там Филипа, та й Филип був щасливим з тієї зустрічі, адже побачив в Ісусі того, про кого так багато говорили пророки, того, з ким говорив Мойсей, – Бога.

Филип, як сказав о. Роман, знайшов скарб, адже це був Той, хто прийшов визволити Ізраїль. Радість настільки переповнювала Филипа, що він пішов ділитися цією новиною -зустрічі з Спасителем – із своїм товаришем Натанаїлом.

«Филип є щирий, і ми повинні дивитися, чи є самі такими, чи ми ділимося тим, що є добре і цінне у нашому житті, і що має дійсно правдиву вартість – ту, яку не можемо купити за гроші, не можемо продати, навіть не можемо навчитися її з книжки – це Божа ласка», – сказав проповідник.

Більше того, він звернув увагу на те, що Натанаїла Господь також хвалить за щирість,  хоча й  знає про його грішне життя. Зрештою, і  цим знанням відкриває очі Натанаїлу про своє Божественне походження, визнавши, що це – правдивий християнин, в якому немає лукавства і неправди, бо  сказав, що думав: «Чи може бути щось доброго з Назарету?»

«На прикладі цих двох товаришів Господь показує те, що ми не можемо провадити подвійного життя, грати незрозумілі ролі у ньому, натомість завжди маємо бути щирими у нашому християнстві і у наших відносинах у сім’ї», – зазначив о. Роман і пригадав слова Ісуса про те, хто не буде щирий, як діти, не зможе увійти до Божого Царства.

Ірина ДОМБРОВСЬКА


Коментарі

«Щира молитва за щирість» — 6s коментарів

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>