HomeЖиття парафіїТреба знати Бога!
Logo

Минула неділя була особливо багатою на повчання і наводила на роздуми не тільки священика, батьків, але й дітей, оскільки йшлося про прості, проте, дещо філософські речі: земне життя, вічність та природу самої людини.

Євангелист Лука того дня переповідав фрагмент Святого письма про законовчителя, який прийшов до Ісуса випробувати Його і задає питання про те, як потрапити до Царства Божого, на яке знає відповідь, бо каже, що треба люби Бога цілим своїм серцем, цілою своєю душею, своїм розумом і всіма силами своїми, а ближніх – як себе самого.

Ця відповідь головного героя була також спроектована на те, що ми часто задаємо питання, що зробити для того, щоб наше життя тут, на Землі, було добрим, щоб ми не терпіли і не хворіли. І хоча, ситуаційно говорилося про різні виміри життя, рецепт щастя земного та вічного, як бачимо, криється знову ж у Двох головних заповідях любові.

Однак, людина майже завжди хоче викрутитися із ситуації, тому і законовчитель не перестає допитувати Ісуса про те, хто ж є ближнім його. Ось тут, як завжди, Ісус говорить повчальну історію, цього разу про милосердного самарянина, наголошуючи над тим, що не словом треба любити свого ближнього, а вчинками показувати свою доброту та милосердя до нього.

«Найголовніше – це побачити в іншій особі Ісуса, а не так, як  у цій Євангельській історії у бідному терплячому чоловікові священик та левіт не побачили терплячого Христа, хоча насправді, як і законовчитель, знали багато про Бога, але не знали Бога», – сказав о. Роман і побажав присутнім бути милосердними, добрими і терпеливими, як Ісус.

Ірина ДОМБРОВСЬКА


Коментарі

Треба знати Бога! — Коментарів немає

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>